Eikenhout met sapgeul en pocket | Aan de onderzijde 4 rubberen anti slipvoetjes | 49x40x4cm Lees meer.
Een houten plank is het meest hygiënisch van alle soorten snijplanken. Hout bezit van nature namelijk antibacteriële eigenschappen en de eigenschap om iedere door een mes veroorzaakte kerf weer te sluiten, waardoor bacteriën weinig kans krijgen
De snijplanken die ik maak zijn robuust en ruim genoeg voor al je snijwerk. De maten variëren van 30 bij 49 cm tot 40 bij 65 cm. Iedere snijplank is met zorg en aandacht met de hand vervaardigd.
In de snijplanken is een ruime sapgoot gefreesd zodat sappen die uit je vlees, vis, fruit of groenten kunnen lopen, allemaal opgevangen worden. De goten zijn door het ruime hoekvak daarna makkelijk te reinigen.
Veel van door mij gebruikt hout is circulair en bij voorkeur lokaal ingekocht. Een Baas Boards snijplank kan dus best eerst een afgedankte eiken tafel of -vloer zijn geweest. Mijn hout krijgt zelfs een derde leven omdat ik het zaagsel naar boeren of maneges breng.
De plank is bij de productie voorzien van twee diep ingedrongen lagen onderhoudsolie. Om de plank vuilafstotend en waterwerend te houden moet er echter wel regelmatig nieuwe olie of wax op aangebracht worden. Al naar gelang gebruik is één maal per maand raadzaam.