Menu
EUR
Hoe onderhoud je het beste jouw snijplank?

Hoe onderhoud je het beste jouw snijplank?

PLANK ONDERHOUD

Een Baas Board kan een leven lang mee, maar moet daarvoor wel onderhouden worden. Dat is niet ingewikkeld, regelmatig met olie insmeren is voldoende om de plank in topconditie te houden.

 

SCHOONHOUDEN

Een Baas Board is eenvoudig schoon te houden. Na gebruik eventueel vocht opdeppen met keuken rol of droge doek, resten afvegen met een pluisvrije doek is bij een goed onderhouden plank meestal al voldoende.

 

REINIGEN

Als een plank grondiger gereinigd moet kan het board met water, maar zónder zeep, afgespoeld worden. Daarna moet de plank rechtop drogen en eenmaal droog weer ingesmeerd te worden met een minerale olie of was.

Als de plank echt vuil is, wrijf je de plank in met zout en een halve citroen, afspoelen na gebruik en na droging weer insmeren met Baas Boards onderhoudsolie of Wax

 

MIDDELEN

Dit is waarschijnlijk de meest veelzijdige cutting board wax van allemaal. Minerale olie hardt (droogt) niet uit en is dus perfect voor allerlei toepassingen. Ik gebruik het ook om mijn gereedschap te coaten, zoals handzagen en tafelzagen, en ook de onderkant van schaven. bij het aanbrengen hardt het, in tegenstelling tot wax met Tung- of lijnzaad olie niet uit, waardoor het niet gaat ‘plakken’

Ik gebruik hier vooor de beste minerale olie dit te krijgen is en de bijenwas komt rechtstreeks bij de imker vandaan.Uiteraard is de wax 100% voedselveilig.

Ik gebruik dit niet alleen op snijplanken, maar ook op broodplanken, gereedschap, alles wat schuift en soms zelfs als laatste afwerking. Op bijenwas en olie gebaseerde poetsmiddelen zijn echt zo veelzijdig dat je het echt op alles kunt gebruiken. Het beschadigt geen hout, sterker nog, het voorkomt roest en het binnendringen van water op zowat alles.

Hoe toepassen?

Om deze wax/oliepolish aan te brengen, gebruik je gewoon een schone doek, of zelfs een papieren handdoek als je niets anders kunt vinden. Breng een dunne laag aan, wacht een paar minuten en wrijf het werk op met een schone doek of keukenpapier. Papieren handdoeken hebben de neiging om stukjes op het werkstuk achter te laten, dus houd daar rekening mee. Ik gebruik graag een pluisvrije doek als dat mogelijk is.

 

RESULTAAT

Op deze manier onderhouden blijft een Baas Board in perfecte conditie. De plank droogt niet uit, behoudt zijn vorm, blijft deze vrij van ongewenste geuren en smaken en kan dus jaren met veel plezier gebruikt worden.

Onderhoudsolie

Cuttingboard wax

 

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!