Gebruik van Smokey Olive Wood producten
Voor elke barbecue, grill, smoker of rookoven biedt Smokey Olive Wood de juiste (korrel) maat hout. Kenmerkend voor onze houtsoorten is de hoge dichtheid. Daarom brandt het langzaam, en is er minder hout nodig voor hetzelfde resultaat.
De fijne, milde en aromatische rook van mediterrane houtsoorten verbetert de smaak van je gerechten. Smokey Olive Wood geeft je gegrilde gerechten een unieke, mediterrane en lichte rooksmaak.
Onze houtsoorten
- Olijfhout geeft een intensief, mild-gearomatiseerde olijfsmaak. Olijfhout wordt traditioneel door de Andalusische grillrestaurants aan het strand gebruikt om visgerechten toe te bereiden.
- Amandelhout geeft een milde en lichte notensmaak. Dit hout past erg goed bij rood vlees.
- Sinaasappelhout geeft een fruitige, frisse citrus smaak. Sinaasappelhout wordt traditioneel in de regio van Valencia gebruikt om de Paella toe te bereiden. Op open vuur wordt de Paella dan in grote zwenkpannen bereidt. Zo kan de rook van het sinaasappelhout nog een lichte smaak aan de traditionele Paella geven.
- Citroenhout geeft eeen frisse citrus smaak, te vergelijken met sinaasappelhout.
- Steeneik geeft een intensieve notig aroma. De steeneik is een gevraagde houtsoort voor het bereiden van rood vlees. De unieke Spaanse Ham Jamón Iberico de Bellota krijgt zijn nootachtige smaak dankzij de eikels van deze boom.