Het ultieme vleesboek is een prachtig boek met 90 volle recepten. Het boekt neemt je mee in de wereld van carnivoren. Lees meer.
Vlees, het populairste ingrediënt op de barbecue.
Chef-kok Zowie Tak neemt je in Het Ultieme Vleesboek
mee in de wereld van carnivoren. Met de juiste kennis en
techniek, en aan de hand van 90 toegankelijke recepten,
serveer jij voortaan het perfecte stukje vlees.
Met Het Ultieme Vleesboek ga jij als barbecuefanaat de
uitdaging aan om ieder stukje vlees perfect te grillen. Of
dat nu botermalse St. Louis cut spareribs zijn, of de ultieme
pulled pork. Auteur Zowie Tak, een professionele chef-kok
met meer dan 15 jaar barbecue-ervaring, is een echte vlees-
expert. In dit boek gaat hij dieper in op de kwaliteit van
vlees en helpt je zo de beste keuze te maken. Hiervoor
vertelt hij eerst wat meer over de samenstelling van, en
invloeden op vlees, en geeft je informatie over het slacht-
en rijpingsproces. Daarna ga je met de bereiding aan de slag.
Onmisbaar gereedschap en technieken zoals opbinden, peke-
len, rubben, marineren en roken van vlees komen stap-voor-
stap aan bod. Ook vind je voor ieder stukje vlees een handige
tabel met de ideale kerntemperatuur, zodat je altijd de juiste
garing kunt behalen.
De 90 gevarieerde recepten in dit boek hebben betrekking op de meest gegeten dieren: rund, varken,
lam en kip. Van ieder dier worden de verschillende delen (cuts) die je op de barbecue kunt bereiden
behandeld. Stel je in op een culinaire reis over de wereld, van Braziliaanse picanha met gepofte groenten
tot Peruaanse kip van het spit en Thaise groene varkenscurry. Leer gaandeweg je skills uitbreiden en laat
je inspireren door de heerlijke recepten en prachtige foto’s. Verheug je op het aansteken van je barbecue
en weet dat vlees bereiden op een barbecue nooit meer hetzelfde gaat zijn. Voortaan herken jij kwaliteit
en serveer je de lekkerste, krokante buikspek, brisket en buffalo wings!